Haal uw rijbewijs met Engelse rijlessen in Nederland 

Bent u een expat die in Nederland woont en moet leren autorijden, maar geen Nederlands spreekt? Heeft u het gevoel dat u vastzit omdat de officiële rijexamens alleen in het Nederlands worden aangeboden? Geen zorgen, er is een oplossing. Er zijn meerdere rijscholen die Engelse rijlessen aanbieden voor mensen die geen Nederlands spreken. 

Waarom Engelse rijlessen nemen? 

De belangrijkste reden om Engelse rijlessen te nemen is zodat u uw rijexamen kunt afleggen en uw rijbewijs kunt halen in een taal die u begrijpt. U wilt niet verrast worden door iets op het examen dat u niet begrijpt. Een leraar die informatie en concepten in uw moedertaal uitlegt, zorgt ervoor dat alles duidelijk is voordat u het examen aflegt. 

Een andere goede reden om Engelse rijlessen te nemen is dat het u meer praktijkervaring geeft bij het leren rijden. Zo kunt u oefenen met een professionele instructeur, die u tips en feedback kan geven terwijl hij u helpt beter te begrijpen hoe u de auto moet bedienen en de verkeersregels moet volgen. 

Wat kunt u verwachten van een rijles Engels? 

Wanneer u een rijles Engels volgt, verwacht dan een vriendelijke omgeving waar alle vragen en problemen kunnen worden behandeld, zonder oordeel of kritiek. Een gecertificeerde instructeur zal u bij elke stap begeleiden bij het aanleren van alle noodzakelijke onderwerpen met betrekking tot het veilig en correct besturen van een voertuig. Zoals positiewisselingen, snelheidsbeheersing, manoeuvreren rond andere voertuigen op de weg. Het begrijpen van verkeersborden en -signalen, het gebruik van defensieve rijtechnieken, parallel parkeren en nog veel meer. Na elke les is er tijd voor evaluatie en discussie over het geleerde, voordat u verder gaat met het volgende onderwerp. 


Het nemen van Engelse rijlessen is een geweldige manier voor mensen die in Nederland wonen en geen Nederlands spreken. Om snel en gemakkelijk hun rijbewijs te halen. Met instructeurs die Engelse lessen aanbieden die speciaal zijn afgestemd op anderstaligen. Kunnen studenten erop vertrouwen dat ze hebben wat nodig is om te slagen voor hun examen. Of het nu gaat om het behalen van uw rijbewijs examen. Of het verbeteren van uw algemene vaardigheid achter het stuur. Schrijf u nu in bij de Overijsselse rijschool!